{ "title": "Sünnet Sonrası Bakım", "image": "https://www.bakimlar.com/images/sunnet-sonrasi-bakimi.jpg", "date": "21.01.2024 17:32:18", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Sünnet Sonrası Bakım: Erkeklerin korkulu belası olan sünnet bakımı sonrasında oldukça zordur. Sünnet esnasında anestezi sayesinde ağrı olmaz hatta hissetmez. Ama anestezinin etkisi gittikçe ağrı olur. Sünnetten 2 saat sonra ağrı oluşmaya başlar ve ilk olarak ağrı kesici şurup verilir. Çocuğun kullanacağı şurup zaten doktor tavsiyesi ile yazılır. Çocukların erkenden sünnet olması önerilir. Çünkü yaşları gittikçe korku haline gelir ve sünnet olmaktan kaçarlar. O yüzden erken yaşta ileride hatırlamayacak yaşa geldikleri zaman sünnet edilmesi önerilir.

Sünnet yarasının hasar görmemesi için yaranın açık kalması ve sert tepkiler olmaması gereklidir. Sünnet külotları veya geniş etek kıyafeti giyinilmelidir.

Sünnet olduktan 24 saat sonra sünnet çocuğu ılık suyun içerisine oturtulur çünkü yaranın bandı daha rahat kalkar ya da bant hızlı bir şekilde kaldırılmalıdır. Salgıyı çıkartırken endişe yapmayın. İlk başta sızı olur ama daha sonra daha çok rahatlar. Ilık su ile günlük pansuman yapılır. Yaranın üzerine pamuk veya yumuşak bez ile yavaş yavaş pansuman yapılır. Sargı çıkartıldıktan sonra ince bir tabaka olduğu görülür. Yaranın üzerine ağrı kremi bir hafta boyunca sürülür. Yara da zaman zaman kanamalar olur. Bu kanamalar çok dikkate alınmamalıdır. Bu kanamalar çok önemli değildir. Ama acı verici ve uzun süre olan kanamalarda doktora başvurulmalıdır. Ameliyat sonrasında yara da biraz şişkinlik olabilir. Bu şişkinlik olması gereken bir durumdur. Eğer şişkinlik bir süre sonra geçmiyor ise bu durumda da doktora başvurulmalıdır. Sünnetten sonra elbise giyebilir, yemek yiyebilir, tuvalete gidebilir bu gibi durumları yapabilir. Çocukları aman oynamayın, yürümeyin, kalkmayın gibi tepkiler vererek çok fazla sıkmayın. Çocuk psikolojik olarak kötü etkilenirse yara daha geç iyileşir.
" } ] }